Holvi: Maatalousyrittäjäisältä tekeminen ja äidiltä luovuus yrittäjyyteen

Holvi: Maatalousyrittäjäisältä tekeminen ja äidiltä luovuus yrittäjyyteen

Holvin tekemä haastattelu 16.1.2017:

Pienen kylän kasvatti Laura Paananen huomasi jo nuorena, että voisi yrittäjänä toteuttaa intohimojaan. Nyt Laura pyörittää kahta yritystä ja käy täysipäiväisesti töissä. Maatalousyrittäjäisän uurastaminen ja kuvataiteilijaäidin luovuus tiivistyvät Lauran tekemisessä, ja pienet onnistumiset ajavat ahkeraa yrittäjää eteenpäin.

Lauran yrittäjyyden siemenet kylvettiin jo nuorena. Opiskeluaikana Laura teki maalaamistaan tauluista julisteita ja markkinoi niitä IRC-Galleriassa vuonna 2007.

– Sain tästä toiminnasta viikkorahaa opiskelua varten, kertoo Laura.

Vuotta myöhemmin Laura opiskeli Lahdessa hopeakorujen tekemistä, joka antoi eväitä myöhemmin perustettavaan yritykseen LUV NORTH.

Innostus omaan tekemiseen ajoi Lauran myös aikaisessa vaiheessa kasvuyritystapahtuma Slushiin. Nuori yrittäjä jakoi käyntikortteja ja keskusteli monien mahdollisten rahoittajien kanssa, vaikka hänellä ei ollut vielä kunnolla yritystoimintaa.

– Tuli paljon pataan, mutta ei haitannut. Kunhan vaan yritti, muistelee Laura.

Maatalousyrittäjäisän ahkera tekeminen ja kuvataiteilijaäidin luovuus näyttäytyy Lauran tekemisessä.

– Isältä tulee varmasti kova tekeminen ja äidiltä luovempi puoli, joka tiivistyy nykyisissä töissäni. Olen kiitollinen, että tämä on ollut minulle läsnä jo lapsesta saakka.

Monipuolisesti luovalla alalla

Oltuaan muutaman vuoden Otavamedia OMAlla töissä ja töiden ohella harrastaessaan kuvausta, Laura huomasi, että asiakkaat eivät välttämättä tavoita valokuvaajia. Lauralle syntyi ajatus valokuvaajien markkinapaikasta. Bigture, yhdistää kuvaajat ja kuvaamisen asiakkaat.

– Sain paljon apua Bigturen kanssa eri startup-yrittäjiltä ja startup-yhteisöistä, jotka uskoivat ideaani ja auttoivat minut alkuun.

bigggg

Innostuksen korujen tekemiseen Laura sai ystävältään, joka otti hänet mukaan korukursseille Lahdessa.

– Tein monta vuotta koruja itselle, kunnes tajusin, että tätä olisi mukava tehdä myös muille.

Kahden yrityksen pyörittäminen onnistuu, kun se tuntuu enemmän intohimojen toteuttamiselta kuin työltä.

– Joudun käyttämään vapaa-aikaani työskentelemiseen, mutta ei sitä ajattele rasitteena niinkään vaan intohimona.

LUV NORTH aloitti kunnolla toimintansa vuonna 2015 yhdessä ystävän Roosa Antinojan kanssa. Samana vuonna syntyi myös Piggy Creative, johon kuuluu LUV NORTH ja Bigture.

piggycreative_laurapaananen

LUV NORTH on designbrändi, jossa monet eri alojen toimijat pääsevät toteuttamaan visioitaan yhdessä.

Lauran mukaan kaikilla on sama este luovalla alalla: pitää oppia kaikki itse ja viedä itse brändiä eteenpäin.

– Tämä on mahdollista tehdä toisin. Annetaan mahdollisuus niille, jotka haluavat markkinoille, ei pelkästään designereille, vaan eri alojen osaajat voivat tulla mukaan.

Yrityksen arvoina ovat eettisyys ja tuotteen pitkä elinkaari-ajattelu, jotka näyttäytyvät tuotteen designissa ja kestävyydessä. Hopeasta 80 prosenttia on kierrätettyä.

– Olen löytänyt ympärilleni ihmisiä, joilla on sama innostus ja halu oppia uutta. Heidän kanssaan mikä tahansa tuntuu mahdolliselta!

LUV NORTH - Design Brand

Kahden yrityksen pyörittäminen Holvilla

Koska Lauralla on kaksi yritystä, tulee taloudenhallinnan luonnistua helposti. Kirjanpitäjä piti Holvista, ja se otettiin käyttöön yritysten talouden hallitsemiseksi. Laura kokee, että Holvin yritystilin avulla kahden yrityksen pyörittäminen onnistuu helposti.

– Kirjanpitäjä asuu eri paikkakunnalla, mutta voimme hallinnoida yrityksen taloutta helposti etänä Holvin avulla. Holvi helpottaa meidän molempien tekemistä ja on superhyvä meille.

Varat yritysten pyörittämiseen menevät suurimmaksi osaksi omasta taloudesta sen lisäksi, mitä Laura saa tilauksista. Ahkeraa yrittäjää ajaa pienet onnistumiset asioissa.

– Kaikkiin aloittamiini yrityksiin ja aloihin olen saanut apua taitavilta ammattilaisilta, yrittämisessä jo menestyneiltä ihmisiltä, kun olen kysynyt heiltä rohkeasti apua.

Perhe, ystävät ja työkaverit, jotka ovat auttaneet Lauraa matkan varrella ovat olleet tärkein syy jatkaa yrittämistä.

– Mietin monesti, että olisi paljon helpompaa vaan antaa periksi ja sanoa ettei tästä tule mitään. Samalla mietin lähipiiriin kuuluvia ihmisiä, joiden takia olen päässyt jo näinkin pitkälle. Olen todella kiitollinen heille kaikille.

Teksti Nikolas Lempiäinen ja kuvat Johanna Lumme, Bigture ja Nikita Tikka, meikki ja hiukset: Studio Susu

Laura
info@laurapaananen.com
No Comments

Post A Comment