Kuinka luoda tyylikäs ja yhtenäinen Instagram-tili?

Kuinka luoda tyylikäs ja yhtenäinen Instagram-tili?

Suositut tilit keräävät valtavasti seuraajia ja suurin syy on usein laadukkaassa sisällössä. Yhtenäisen ja visuaalisesti vaikuttavan Instagram-tilin luominen on monen hyvin suunnitellun asian summa. Mikä tekee Instagram-tilistä sitten kiinnostavan ja miten tuottaa laadukkaasti omaa sisältöä?

Mieti, millainen olet ja mitä tavoittelet

Aivan ensimmäiseksi kannattaa pohtia sitä, mistä kuvasi koostuvat ja millaista tyyliä niillä halutaan rakentaa.  Instagram-tili on mielenkiintoinen usein silloin, kun se rakentuu yhden tai parin selkeän teeman ympärille. Jos haluaa palvella seuraajiaan hyvin, yhdelle tilille ei kannata tuoda ihan kaikkea taivaan ja maan väliltä. Kun tavoite on selvillä, on rajausten ja kuvien  suhteen helpompi tehdä valintoja ja luoda monipuolinen, mutta samalla yhtenäinen kokonaisuus. Hyvä työkalu Instagram-feedin suunnitteluun ovat ilmaiset Later.com ja Planoly.com.

Later-työkalu on oiva apu Instagram-tilin hallinnointiin. Kuva: Piggy Creativen Later-tililtä.

Määritä tilille sävyt ja värit

Värien ja sävyjen valinnoilla on suuri vaikutus siihen, millaiselta tilisi kokonaisuutena näyttää. Kuvien yhtenäinen värimaailma tekee Instagram-tilistä harmonisen. Voit siis suunnitella Instagram-tiliäsi niin, että siellä toistuu paljon samansävyisiä kuvia. Hyviä työkaluja värimäärittelyyn löytyy esimerkiksi VSCO:lta. Pidä värit mielessäsi, kun tarkastelet kuvaattavaa ympäristöä ja siten teemaan sopivia kuvia voidaan kerätä talteen myös myöhemmin julkaistavaksi. Tutkiskele suosikkitilejäsi ja inpiroidu uusista tavoista käyttää värejä.

Suomalaisen Luv North -korubrandin tili on harmoninen vaaleiden kuvien ja sommittelun ansiosta.

Jos haluat luoda tilistäsi vaaleansävyisen, kannattaa valoon kiinnittää erityistä huomiota.  Jos et omista ammattivaloja ja kameroita, voit kuvata puhelimen kameralla tai digikameralla päivänvalossa ja hyödyntää luonnonvaloa. Esimerkiksi kuvasta ikkunan vieressä, vaaleaa seinää vasten saa valoisan henkilökuvan helposti. Tällöinkin kuvaan kannattaa rakentaa jokin idea tai juju, jotta kuva ei jää tylsäksi. Voit ottaa rekvisiitaksi kimpun ruusuja tai tähyillä kahvikupin kanssa ikkunasta ulos. Koska kesällä ihon sävyt palavat helposti puhki keskipäivän auringossa, on paras aika kuvaukselle päivänvalossa ennen puoltapäivää ja tai sen jälkeen.

Hae kuviisi symmetriaa

Laadukkaan Instgram-tilin luomisessa kuvien asettelulla on varsin suuri merkitys. Muista, että vaikka kuva olisi vaaka- tai pystysuunnassa, se rajautuu kuitenkin neliöksi. Käytä ympäristössä esiintyviä erilaisia muotoja hyödyksi. Esimerkiksi erilaisista rakennuksista löytyy kiinnostavaa muotokieltä, luonto tarjoaa upeita yksityiskohtia. Voit myös rajata kuvauksen kohteita niin, että kuvan reunoille jätetään paljon tilaa.

Laadukkaan Instagram-tilin luomisessa kuvien asettelulla on varsin suuri merkitys.
Kuva: Laurabettiina, Instagram.

Leikittele perspektiiveillä

Tuo Instagram-tilisi valokuviin monipuolisuutta leikittelemällä erilaisilla perspektiiveillä. Kuvamaailma voi olla hyvinkin rajattu ja otettu pelkästään yhdestä perspektiivistä – esimerkiksi henkilökuvat seinää vasten. Kiinnostava kokonaisuus syntyy, kun näiden kuvien väliin rytmittyy vaikkapa hyvin läheltä otettuja kuvia tai  kuvia, joissa kuvauksen kohdetta kehystetään maisemalla. Etsi mielenkiintoisia  kuvauspaikkoja – sisäänkäyntejä, pitkiä portaita, uima-altaita tai muita elementtejä, joita kuviin voi sommitella.  Perspektiivien vaihtelu luo kuviisi ja kuvien tarinoihin syvyyttä.

Taiteilija voi tuoda kiinnostavasti työtänsä esille esimerkiksi työn eri vaiheista sekä tyylikkäistä kuvista ateljeella. Kuva: Bettina Lamspringen Instagram-tili.

Seuraa ja seurustele

Instragramin tuottaminen on paljon muutakin kuin kuvien ja tekstien julkaisemista – onnistunut Instagram-tili osallistuu myös vuorovaikuttamiseen. Älä siis kuvaa vain itseäsi, vaan myös muita sinulle tärkeitä ihmisiä. Etsi uusia kiinnostavia tilejä, kommentoi ja keskustele. Samalla saat inspiraatiota omiin kuviisi ja sitoutat muita seuraamaan sinua.

Hyödynnä ammattilaisten osaamista

Erittäin upean tilin saat varsinkin, jos teet sen yhteistyössä ammattivalokuvaajien kanssa.  Ammattilainen tuntee hyvät kuvauspaikat, jolloin pääset nopeasti liikkeelle ja säästät myös aikaa.

Kirjoittaja on helsinkiläistynyt itäsuomalainen, jonka käsissä pysyy niin vasara että kamera. Toiminut luovan työn parissa valokuvaajana, kuvataiteilijana että korumuotoilijana.

Laura
info@laurapaananen.com
No Comments

Post A Comment